Coronavirus (COVID-19)

Informatie over BackStagePhysio en het Coronavirus (COVID-19)

UPDATE 01 MEI 2020, 21.30u

 

Wij zijn weer open!

Op 30 april is bekend geworden dat fysiotherapeuten de noodzakelijke zorg weer mogen opstarten. Wij zijn er dan ook klaar voor om je weer veilig en verantwoord te kunnen behandelen! Uiteraard doen wij dit met de maximale bescherming voor zowel jou als onze therapeuten. Onze locaties zijn hierop aangepast en al onze therapeuten maken gebruik van mondkapjes, handschoenen en spatbrillen en volgen een strikt hygiene protocol. Kortom: wij kijken er naar uit om je weer te mogen/kunnen behandelen!

 

Team BackStagePhysio


UPDATE 31 maart 2020, 20.30u

 

Gewijzigde dienstverlening!

Aansluitend op onze update van 25 maart j.l. en n.a.v. de persconferentie van 31 maart j.l., is op advies van het RIVM en het KNGF besloten om onze service in ieder geval t/m 28 april 2020 alleen bereikbaar te houden voor (spoed)behandelingen op nadrukkelijk verzoek van uw huisarts of specialist.

 

Voor alle andere behandelingen geldt: om jou in deze tijd toch van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van fysiotherapie op afstand middels beeldbellen. Wij vragen je hiervoor ons contactformulier in te vullen. Wij realiseren ons dat dit anders is dan je van ons gewend bent maar zijn van mening dat, gezien de omstandigheden, dit een veilige en verantwoorde manier is om jou toch (verder) te helpen in je herstel.

 

Team BackStagePhysio


UPDATE 25 maart 2020; 19.30u

 

Gezien de ontwikkeling van het Coronavirus en de verscherpte maatregelen die op maandag 23 maart, op advies van het RIVM, door de overheid zijn aangekondigd, hebben wij besloten om in ieder geval t/m 6 april 2020 alleen (spoed)behandelingen uit te voeren welke op nadrukkelijk verzoek van jouw huisarts worden aangevraagd.

Op basis van inzichten en signalen die onze beroepsgroep (KNGF) afgelopen weekend heeft ontvangen, zou het zeer goed mogelijk kunnen zijn dat mensen die (nog) geen symptomen vertonen, toch het virus kunnen overbrengen.

Wij hebben altijd aangegeven dat jouw gezondheid en die van onze therapeuten prioriteit nummer 1 is maar met deze nieuwe inzichten kunnen wij dit, ondanks al onze maatregelen, niet optimaal garanderen.

Jouw therapeut zal telefonisch of per mail contact met je opnemen hierover en de afspraak met jou verzetten.

Als alternatief om toch de noodzakelijke zorg te kunnen bieden zal jouw therapeut de mogelijkheid van fysiotherapie op afstand (beeldbellen) met jou bespreken als dit op jouw situatie van toepassing is.

 

Onze excuses voor dit ongemak. Wij hopen op je begrip en dat wij je in april weer kunnen én mogen behandelen.

 

Alvast aanmelden voor een behandeling na 6 april a.s.? Klik dan hier!

 

Heb je vragen over jouw behandeling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen over het Coronavirus? Bel dan met het landelijke informatienummer: 0800 – 1351 of neem contact op met de lokale GGD.

 

Team BackStagePhysio


UPDATE 20 maart 2020; 15.30u 

 

Gezien de ontwikkeling van het Coronavirus kunnen wij ons voorstellen dat je misschien twijfelt of je wel een afspraak kan maken of dat het wel verstandig is om nu behandeld te worden. Daarom informeren wij jou graag over de maatregelen die wij hebben genomen.

 

BackStagePhysio houdt nauwlettend de berichtgeving van het RIVM, de GGD en het KNGF in de gaten en volgt direct de adviezen op die worden afgegeven. Het RIVM en de huisartsenorganisaties hebben een dringende oproep gedaan aan fysiotherapiepraktijken om open te blijven. Hierom hebben wij besloten om al onze dienstverlening te blijven aanbieden maar alleen voor spoed behandelingen.

 

Om de gezondheid van jou, onze andere cliënten en onze therapeuten zo veel als mogelijk te waarborgen, verzoeken wij je op nadrukkelijk advies van het RIVM, jouw afspraak telefonisch af te zeggen wanneer je minimaal 1 van de door het RIVM genoemde kenmerken vertoont:

 

 • (neus)verkoudheid
 • hoesten, kuchen of niezen
 • loopneus
 • keelpijn
 • verhoging (tot 38 graden) of koorts (38 graden en hoger)
 • kortademigheid
 • hoofdpijn
 • branderige ogen
 • moeheid
 • ziek voelen
 • diarree

 

EN/OF

 

 • Ben je in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied geweest EN/OF in aanraking geweest met een persoon waarbij het Coronavirus is geconstateerd? Dan mogen wij NIET behandelen. Blijft dan thuis en zeg jouw afspraak telefonisch af.

 

Twijfel je? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk.

Uiterst zorgvuldig

De gezondheid van onze cliënten en therapeuten staat voorop. Wij hanteren hiervoor strikte protocollen. Als jouw therapeut twijfelt of van mening is dat behandelen in deze situatie niet verantwoord is, zal hij of zij jou hiervan op de hoogte brengen. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daarover geïnformeerd en wordt samen met jou naar een andere oplossing gezocht.

  Een overzicht van onze maatregelen

  Afspraken met patiënten die op basis van de criteria van het RIVM in de groep kwetsbare mensen vallen, worden verzet naar 7 april 2020 en/of later:

  Onze therapeuten hanteren standaard de volgende procedures:

  • Handen wassen met zeep en desinfectie voor en na iedere behandeling;
  • Behandelbanken en deurklinken desinfecteren voor en na iedere behandeling;
  • “A smile instead of a hand”; het geven van een hand wordt tijdelijk afgeraden.

  Fysiotherapie op afstand

  Als alternatief voor behandeling in onze praktijk, is het in sommige situaties mogelijk om fysiotherapie op afstand te krijgen. Jouw therapeut bespreekt dan telefonisch de voortgang, stelt bij, adviseert en stuurt je (indien nodig) via e-mail of app de instructies en/of oefeningen toe. De afspraak wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd.

   

  Krijgt je op locatie fysiotherapie? Dan kan dit ook gewoon doorgaan, mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt (ook geen lichte verschijnselen) of in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied bent geweest en/of contact hebt gehad met iemand waarbij het Coronavirus is geconstateerd.

  Vragen?

  Heb je vragen over jouw behandeling? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

   

  Heb je vragen over het Coronavirus? Bel dan met het landelijke informatienummer: 0800 – 1351 of neem contact op met de lokale GGD.

   

  Team BackStagePhysio